Velkommen til

ØRE- NÆSE- HALSLÆGE  SUSANNE HAUG

logo.jpg

Vejledninger


Indlæggelse af øredræn

 

Ved denne operation, som foregår i helbedøvelse, lægges der et lille plasticrør i trommehinden. Dræn lægges, hvis der i en længere periode har været væske i mellemøret og barnet er påvirket af

smerter/dårlig nattesøvn , dårlig hørelse/forsinket sproglig udvikling eller gentagne mellemørebetændelser.

Barnet vil efter operationen oftest være hurtig frisk. Der kan dog være lidt feber, typisk hos mindre børn, og også komme lidt slim og blod fra ørerne. Efter operationen kan der være behov for smertestillende.

Barnet vil hurtigt kunne få noget at drikke og spise. Det er vigtigt at starte lidt forsigtigt med et par mundfulde for at se, om barnet kan holde det i sig.

 

 

Fjernelse af børnepolypper

 

Ved denne operation, som foregår i helbedøvelse, fjernes en pudeformet fortykkelse i næsesvælget. Fortykkelsen kaldes på lægesprog adenoide vegetationer og findes hos alle børn i større eller mindre grad. Hos nogle børn giver de problemer i form af hyppige eller vedvarende forkølelser, stoppet næse og snorken samt tendens til vedvarende væske i ørerne.

 

Efter operationen kan der komme lidt blod fra næse og mund.  Der kan det første døgn komme lidt blodtilblandet slim fra næse og mund. Hvis barnet bløder mere eller får opkastning med frisk blod skal I kontakte klinikken.

For at mindske blødningsrisiko anbefales, at barnet tager det med ro de første dage. Maden skal være blød og kølig. Is er godt både for at lindre smerte og  nedsætte blødningsrisiko.

 

 

 

 

Helbedøvelse/ narkose

 

Før bedøvelse skal du/dit barn faste. Dvs at man ikke må spise, drikke, ryge eller tygge tyggegummi. Indtil 2 timer før må man drikke saft eller vand, men ikke juice eller mælkeprodukter.

 

Smertestillende medicin tages med et par spiseskefulde vand

 

 

Fasteregler

 

Børn og voksne:

Faste 6 timer for mad og mælkeprodukter , 2 timer for tynde væsker (gælder IKKE juice med frugtkød og modermælkserstatning)

Modermælk er at betragte som tynd, vandig væske, må ammes senest 4 timer før indgrebet. 

                         

For alle gælder, at det anbefales, at der indtages sukkerholdig væske 2 timer før bedøvelsen. Det giver en bedre opvågningsfase med mindre kvalme og bedre almentilstand.

 

På selve operationsdagen vil du (og dit barn) blive hentet af narkoselægen/- sygeplejersken i venteværelset. Selve bedøvelsen indledes for børns vedkommende med lattergas og bedøvegas på maske. For større børn og voksne (samt børn der ikke kan tolerere masken) indledes med sovemedicin i en lille plastickateter i en blodåre i hånden.

 

Efter bedøvelsen og operationen bringes patienten til et opvågningsrum, hvor pårørende kan være sammen med patienten, indtil man er klar til at tage hjem. I opvågningsfasen kan specielt børn være urolige og irritable pga restbedøvelsen.

 

Børn skal være ledsaget af 2 voksne.

Voksne af mindst 1 voksen ledsager.


Øre-næse-halslæge Susanne Haug   |   Borgvold 14 A 1   |   7100 Vejle   |   Tlf 75 82 32 60
administration